SCRISOARE DE INTENȚIE. CFR Marfă, privatizată până în iunie. Discuția va fi reluată în CSAT

Data publicării:
28012013 20relu-46302

Ministrul Transporturilor a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că vânzarea CFR Marfă a devenit prioritatea numărul unu pentru minister. Anterior declarase că va solicita ca această companie să nu mai fie privatizată.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă pachete de acţiuni la mai multe companii din domeniile energiei şi transporturilor. Printre acestea se găsesc Transgaz, Hidroelectrica, Oltchim şi Tarom.

„Am agreat continuarea procesului de privatizare la Electrica, dar cel mai important și mai dificil punct a fost cel referitor la CFR Marfă. Guvernul și România s-au angajat în februarie să privatizeze majoritar CFR Marfă, o comapnie pe pierdere și care creează probleme de deficit. A existat în luna octombrie o decizie a CSAT care impiedica continuarea procedurii. Pe ordinea de zi a ședinței CSAT din data de 5 (februarie - n.r.), în urma discuției informale pe care am avut-o cu președintele Băsescu, va fi din nou această problemă a privatizarii CFR Marfă”, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Șeful Executivului a precizat că deja a fost selectat un consultat, cu care au fost demarate discuțiile. Este vorba despre o companie mondială, care a prezentat și un calendar. „Depindem de decizia de marți de la CSAT, fără de care nu putem să mergem mai departe”, a subliniat șeful Executivului. „Deci, marți se deblochează procedura”, a conchis Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat luni că dacă CFR Marfă nu se privatizează până la sfârșitul lunii iunie, probabil nu va mai fi ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri