Scrisoarea pentru cumpărarea sistemelor Patriot, semnată

Data publicării:
fifor_klemm_mapn

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, au participat, miercuri, la ceremonia de semnare a Scrisorii de ofertă și acceptare (Letter of Offer and Acceptance - LOA) pentru achiziția sistemelor de rachete sol-aer Patriot, informează Agerpres.

fifor_klemm_mapn
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor

Sistemele Patriot vor intra în dotarea Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene ale Armatei României în a doua parte a anului 2019, primul urmând să fie operațional la jumătatea anului 2020.

„Achiziția celor șapte sisteme de rachete sol-aer constituie, pentru țara noastră, un interes esențial de securitate având în vedere că, prin realizarea capabilității de apărare aeriană cu baza la sol, se asigură întărirea securității naționale și regionale, acest demers contribuind, totodată, în mod semnificativ la consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii”, se precizează într-un comunicat al MapN.

„Semnarea Scrisorii de ofertă și acceptare pentru sistemele Patriot reprezintă un prim pas într-o relație de cooperare pe termen lung”, a precizat ministrul Mihai Fifor.

Ambasadorul Hans Klemm a menționat, în cadrul ceremoniei, câteva repere importante ale cooperării excelente dintre România și SUA.

„Așa cum a spus secretarul de stat Rex Tillerson ieri, în discursul de la Centrul Wilson, din SUA, apreciază foarte, foarte mult angajamentul de care a dat dovadă România, atât în calitate de partener strategic, cât și în calitate de aliat în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. Și în calitate de aliat în cadrul NATO, spre deosebire de multe, multe alte țări aliate, România și-a propus să îndeplinească angajamentul asumat de Alianță, de a cheltui peste 2% din produsul intern brut pentru apărare. Domnule ministru, angajamentul dumneavoastră față de îndeplinirea acestui obiectiv a fost foarte, foarte apreciat nu doar de mine, ci și de secretarul american al Apărării, James Mattis”, a precizat ambasadorul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri