Scutul antirachetă. Un diplomat american de rang înalt vine luni în România

Data publicării:
frank rose - 6163547-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

FOTO: Mediafax Foto 

Frank A. Rose se află într-un turneu ce cuprinde România, Israel și Turcia și care se desfășoară între 28 martie și 4 aprilie. Scopul acestor deplasări îl constituie consultări pe tema securității spațiale, a apărării antirachetă, precum și abordarea altor subiecte bilaterale și multilaterale de securitate.

Turneul oficialului american de rang înalt începe la București. Frank A. Rose se va întâlni luni cu oficiali din Ministerul Apărării și Ministerul de Externe de la București, pentru a discuta despre cooperarea în cadrul scutului antirachetă, controlul armamentului și alte subiecte legate de Alianța Nord-Atlantică. Diplomatul va ține, de asemenea, un discurs la Universitatea Româno-Americană și la SNSPA despre progresele făcute în arhitectura apărării antirachetă SUA-NATO.

După ce va merge în Israel (30 martie – 1 aprilie), asistentul Secretarului de Stat va ajunge la Ankara, unde va conduce delegația SUA ce va avea consultări cu diplomați turci și cu alți oficiali de rang înalt pe tema mai multor teme strategice de interes reciproc, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Președintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său turc, Recep Erdogan, să efectueze o vizită în România, săptămâna viitoare, la 1 aprilie. Recep Tayyip Erdogan va fi însoţit de ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu. Şeful diplomaţiei turce se va întâlni cu omologul român, Bogdan Aurescu.  

Citiți și: 

Moscova, în continuare deranjată de scutul antirachetă. Ambasador: Rusia nu crede în declarațiile oficiale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri