SE APROPIE SEZONUL DE SCHI. Austria şi Bulgaria, în topul preferinţelor românilor

Data publicării:
1811 20schi 20austria-34033

Austria rămâne regina pârtiilor şi în această iarnă. Are o infrastructură excelentă pentru schi şi oferă servicii bune de cazare, la preţuri accesibile.

„Timpul de asteptare la telecabina e foarte scurt, ceea ce nu se întâmplă în România, zăpada e garantată, exista multe instalaţii de producere a zăpezii artificiale. Altitudinea e un lucru important şi contează foarte mult. De exemplu, în austria ajungem până la 3.000 de metri”, explică Cristina Bădârcea, directorul unei agenţii de turism.

Cel mai ieftin sejur de cinci nopţi în Austria, la un hotel de 3 stele, cu mic-dejun şi cină incluse, costă 250 de euro. Preţul include şi accesul pe pârtie în fiecare zi.

Mai ieftine sunt vacanţele în Bulgaria, dar şi serviciile sunt mai slabe. „Bulgarii sunt puţin mai pregătiţi ca noi, au hoteluri variate şi facilităţi de schi, lungimea pîrtiilor mai mare. Oferta nu include şi ski-pass-ul. Acesta poate fi achiziţionat acolo, la recepţia hotelurilor, sau la centrele de închiriere a echipamentului”, spune Corina Tudosescu, director agenţie de turism. Însă acest lucru face ca preţul sejurului să crească.

La Vatra Dornei sau la Straja e mai ieftin

Aceeaşi situaţie este şi în staţiunile montane din România. Din punct de vedere al serviciilor, ţara noastră se află în urma Bulgariei.

Hotelierii din România pregătesc pachete turistice numai cu cazare şi masă, dar preţurile depăşesc, de multe ori, tarifele de la vecinii bulgari. La Predeal, de exemplu, pentru cinci nopţi preţul ajunge şi la 300 de euro.

Cei care vor să schieze totuşi în ţară, dar au mai puţini bani, evită staţiunile de pe Valea Prahovei şi aleg să meargă la Vatra Dornei sau la Straja, în Munţii Retezat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri