Se surpă pământul la Izvoarele. În mijlocul unei case a apărut din senin o groapă adâncă de jumătate de metru

Data publicării:
izvoarele 2

Pământul a început să se surpe la Izvoarele, localitatea din judeţul Galaţi în care acum două luni au avut loc aproape 260 de cutremure. O groapă adâncă de aproape jumătate de metru a apărut din senin în casa unui localnic. Acum, oamenii din sat se tem să nu fie înghiţiţi cu totul de pământ.  

Groapa a apărut din senin, într-una dintre camerele casei în care locuieşte familia Mocanu. O vecină a asistat la surparea pământului.

„Nu m-am mişcat, m-am surpat cu totul. Cu tot cu covor. Am avut noroc de covor, că dacă nu era mă duceam mai adânc”, povesteşte Dorina Isofache.

„Când am dat covorul la o parte şi nailonul, fata s-a dus în fund cu covor cu tot. Şi am văzut gaura. De unde e, nu ştiu. De 50 de ani de când am casa nu s-a întâmplat nimic aici”, spune Măriuţa Mocanu, proprietarul casei.

Oamenii au alertat imediat autorităţile, care încearcă să afle acum cauzele producerii acestor surpări. Potrivit prefectului de Galaţi, casa ar fi putut fi construită pe o fostă groapă de cereale, în care localnicii îşi ascundeau recoltele în perioada interbelică.

Primarul crede însă ca motivul surpării ar putea fi pânza freatică. „Dacă săpăm o groapă, la maximum un metru dăm de apă”, susţine primarul Ion Neculau.

În luna octombrie, în zonă s-au produs peste 260 de cutremure, unele dintre ele având magnitudinea mai mare de 2,5 pe Richter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri