Se taie paglica la lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva. Lipsesc telefoanele de urgenţă şi sistemul de supraveghere

Data publicării:
5298178295f9cf0b1400000b

Accesul pe autostradă, dinspre Timișoara, se face din comuna Belinț. Până pe autostradă sunt de străbătut cinci kilometri de drum județean. La prima vedere asfaltul pare de calitate, însă trebuie să ținem cont că există și o limitare de viteză, de doar 40 de kilometri pe oră.

Drumul se străbate printre găini, podețe, iar când în zare se vede autostrada, asfaltul e înlocuit de gropi. Astfel, șoferii ajung să circule cu jumătate din viteza admisă.

De 5 minute au nevoie șoferii pentru a ajunge de pe drumul național până pe lotul 1 al tronsonului Pentru a ajunge de pe drumul naţional până pe locul 1 al tronsonului dintre Lugoj şi deva e nevoie de cinci minute.Vestea bună e că, odată intrați pe autostradă, limita de viteză e de 130 de kilometri pe oră.

De pe noua şosea lipsesc câteva lucruri esențiale: semnalul pentru telefoanele mobile, dar şi telefoanele fixe, de urgență, care nu au fost montate. Nici măcar sistemul de supraveghere video nu este instalat. Asfaltul, în schimb, arată impecabil.

Pentru a străbate cei 27 de kilometri de șosea rapidă e nevoie de 13 minute. Autoritățile susțin că până în 2015 autostrada va fi completă, astfel că șoferii vor putea să ajungă până la Deva și nu până în localitatea Traian Vuia, cum se întâmplă acum.

Pe lângă porţiunea nouă de 27 de kilometri, ar trebui să fie dată în folosinţă și autostrada A6. Aceasta are în acest moment 12 kilometri şi leagă centura Lugojului de lotul 1, dintre Lugoj și Deva. Până în 2020 ar trebui să aibă peste 200 de kilometri, atunci când va face legătura dintre oraşele Lugoj şi Calafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri