Ședință CSAT. Operațiunile militare din Mali și privatizarea CFR Marfă se găsesc pe ordinea de zi

Data publicării:
0502 20csat-47684

Cei doi vor conveni asupra scrisorii pe care o vor trimite cancelariilor europene pe tema aderării României la Spaţiul Schengen.

Primul oficial român care a vorbit despre sprijinul care trebuie acordat Franței în Mali a fost ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Premierul Victor Ponta a precizat că o decizie pe această temă aparţine tuturor responsabililor politici.

Preşedintele Traian Băsescu a exclus posibilitatea ca România să trimită în Mali trupe de luptă.

Deşi decizia CSAT nu a fost încă luată, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat deja că România ar putea trimite în Mali zece militari.

Membrii CSAT vor dezbate şi modul în care au acţionat instituţiile statului în timpul atacului terorist din Algeria, soldat cu moartea a doi români.

În cadrul reuniunii se va discuta şi despre privatizarea CFR Marfă, cerută de FMI. În urmă cu zece zile, şeful statului, anunţa că este de acord cu privatizarea companiei, însă nu cu strigare ca în cazul Oltchim, variantă respinsă de CSAT în urmă cu un an.

Potrivit ministrului Transporturilor, compania are pierderi de peste 50 de milioane de lei şi datorii de 2 miliarde de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri