Sediu de peste un milion de euro, la periferie, pentru Cadastrul Dolj. Prețul real e la jumătate

Data publicării:
23012013 20cladire-45274

Clădirea cu trei etaje a fost cumpărată în urma unei licitaţii care a avut loc în urmă cu patru ani.

„Pentru imobilul de la acea adresă, ţinând cont de locaţie şi de tipul de construcţie estimez că preţul corect, preţul actual al pieţei, este în jurul sumei de 600.000-700-000 de euro", a explicat Cristian Clenciu, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI).

Subiectul a fost comentat şi la emisiunea „Revistei Presei” de la Digi24, unde Marius Dobrescu a avut invitat un jurnalist de la Craiova. „La această instituție vin clienți, vin notari, care mai au nevoie de un act, și este necesar ca celelalte instituții de unde pot procura aceste acte, primărie, prefectură, să fie aproape. Mai este și problema transportului”, a explicat Valentin Tudor, jurnalist.

Angajaţii Oficiului de Cadastru Dolj se plâng şi ei. Tipic românesc, directorul Oficiului de Cadastru ridică din umeri. „Practic licitaţia s-a ţinut la momentul 2008, când eu efectiv eram şi mă ocupam cu totul altă activitate", a spus Remulus Chiţu, director Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Cei 50 de angajaţi ai Oficiului Judeţean de Cadastru Dolj urmează să se mute în noul sediu imediat ce banii vor intra in contul vânzătorului - patronul unei policlinici particulare din Craiova. Înainte de aceasta, vor mai fi necesare şi alte cheltuieli: spaţiul va trebui compartimentat şi mobilat. Plus că mai este nevoie şi de implementarea unui sistem informatic pentru prelucrarea datelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri