Sediul Primăriei Capitalei, motiv de scandal. Consilierii PDL îi vor face plângere la DNA lui Sorin Oprescu

Data publicării:
primarie

11 milioane de euro s-au plătit cu titlu de chirie în trei ani şi ceva, bani cu care până în acest moment se putea cumpăra o clădire şi jumătate”, a spus Mihai Atănăsoaei, purtător de cuvânt PDL Bucureşti.

Toate aceste sume plătite pentru chirie reprezintă sume care se deduc din preţul clădirii”, a replicat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Nu există nici o dovadă că demersurile pentru cumpărare s-au făcut. Nu există dovadă că s-a făcut notificare către vânzător. Dacă exista, foarte bine, să le arate”, a afirmat Mihai Atănăsoaei, purtător de cuvânt PDL Bucureşti.

Avem dovada la noi - şi poate să vă fie prezentată când doriţi - că ne-am adresat Ministerului de Finanţe, care nu ne-a permis”, a explicat Sorin Oprescu.

Consilierii PDL nu s-au oprit doar la acuzaţii.

Biroul permanent al PDL Bucureşti a decis să sesizeze DNA pe numele primarului general, pentru ca instituţiile statului să verifice modul în care aceste contracte s-au derulat şi se derulează”, a anunțat Mihai Atănăsoaei.

Până acum, am crezut că se poate adresa cuiva respectuos şi fără calomnii. De data asta nu mai înghit pentru că am şi eu limitele mele. O să mă adresez justiţiei, mai ales că asta nu a fost o declaraţie politică”, a replicat Sorin Oprescu.

Cu excepţia membrilor PDL, consilierii au fost de acord, în majoritate, cu prelungirea contractului de închiriere până în luna octombrie. Concluzia a fost că primarul general, Sorin Oprescu, va face demersurile necesare pentru a cumpăra în leasing clădirea nouă, unde se vor muta toate serviciile, spune el.

Între timp, lucrările la sediul vechi al Primăriei continuă. Clădirea va deveni, în mare parte, muzeu.

Au trecut mai bine de trei ani de cand au început lucrările la vechiul sediu al Primăriei Capitalei. S-au cheltuit până acum 18 milioane de euro şI a fost finalizată doar partea de consolidare.

Sorin Oprescu a mai spus că intenţionează să facă statui pentru toţi foştii primari ai Bucureştiului, pe care le va expune în vechea clădire a municipalităţii, după renovare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri