Şeful ANPC a fost demis: Am aflat de la televizor

Data actualizării: Data publicării:
Marius Dunca ANPC

Marius Dunca a fost demis din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

ACTUALIZARE 22.15: Marius Dunca a reacționat și pe Facebook după ce a aflat că a fost demis: „În acest moment, vin în fața dumneavoastră și pentru moment spun doar atât - am făcut tot ceea ce este legal și omenește posibil pentru a apăra drepturile fundamentale și esențiale ale consumatorilor. Dacă ANPC este vinovat pentru toate problemele din această țara - de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care funtionează fără un aviz pe care alte instituții ar fi trebuit sa îl dea, eu îmi asum vina și vă rog să nu condamnați comisarii care sunt la dispoziția dumneavoastră și care vă apără drepturile fiind remunerați mult mai puțin decât li se cuvine. Am fost numit politic, sunt demis politic...accept acest lucru! Nu comentez decizia Guvernului Ponta! Voi lupta pentru români și România, așa cum am luptat de când am fost numit în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, îmi pun toata puterea în acest obiectiv! Ținem legătura! Respect pentru consumatori! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.   


Marius Dunca a fost demis din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

În locul lui a fost numit Marcel Bogdan Pandelică. Acesta a ocupat anterior funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei.

"Am aflat de la televizor, sunt la birou, nu am primit nimic oficial", a declarat el la Digi24.

Inspectorii ANPC au primit o sesizare legată de club Colectiv şi au fost în control joi, cu o zi înainte de tragedie.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, a declarat ieri la Digi24 că sesizarea a fost primită în 18 octombrie. Reclamaţia se referea la neconcordanţa între sumele de pe meniu şi cele încasate la cognac.

„Noi, când ne-am deplasat nu am ştiut că e club, am ştiut că e un operator economic. Procedura e aşa: vine un consumator, ne dă adresa, noi ne ducem şi acolo observăm dacă e club, magazin, dar odată ce reclamaţia a venit pe băuturi alcoolice, s-a deplasat o echipă de la biroul de alimentare.

La data şi ora controlului nu era niciun reprezentant legal al firmei, doar o persoană, am lăsat o invitaţie în care le-am spus să vină un reprezentant legal sau administrator cu documente a doua zi, vineri, cu certificat de înregistrare a firmei, cod CAEN care îmi dă autorizaţia de funcţionare, ştampila, registrul unic de control şi o imputernicire din partea administratorului, şi autorizaţia sanitar veterinară şi lista de preţuri.

Vineri, nimeni nu a venit la sediul comisariatului.

Conform procedurii, colegii mei trebuiau luni să se ducă din nou la sediul şi să afişeze o nouă invitaţie pentru reprezentantul legal.

Noi am verificat de-a lungul timpului operatori cu domeniul de activitate cluburi, anul acesta – 1.800. Nu poţi să intri la un operator economic dacă nu e un reprezentant economic şi nu pune la dispoziţie registrul unic de control, dacă nu vine abia apoi putem să îl sancţionăm pentru împiedicarea controlului. Mai departe nu e competenţa noastră”, a declarat Marius Dunca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri