Șeful demis al Poliției Caracal, Nicolae Mirea: „Noi, ca polițiști, am acționat perfect”

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe-dinca-tribunal-Inquam-Photos-Bogdan Danescu (1)
Gheorghe Dincă, adus la Tribunalul Dolj pentru a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Polițiștii au acționat „perfect" și nu au ce să își reproșeze, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, șeful demis al Poliției Caracal, Nicolae Mirea. Ofițerul a fost întrebat de ce a așteptat să se facă dimineață pentru a interveni în casa suspectului Gheorghe Dincă. „Nu am stat deloc. Noi am muncit”, a răspuns el. Cu toate acestea,  în urma intervenției de la Caracal, au fost destituiți mai mulți oficiali din Olt, dar și șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda,

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă acțiunea de căutare a Alexandrei a fost una defectuoasă, Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal a răspuns că „polițistul a fost un executant”.

„Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziția. La percheziții fiecare forță și-a făcut treaba ei. Nu știu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic, mi-a făcut un proces-verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziția s-a făcut sub comanda procurorului. Polițistul acolo a fost un executant”, a declarat Nicolae Mirea.

Întrebat, de asemenea, de ce a așteptat să se facă dimineață pentru a interveni în casa suspectului Gheorghe Dincă, Mirea a spus că fără autorizație nu putea intra noaptea.

„Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informațiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Până am luat autorizările a venit dimineața. Nu puteam să mergem fără autorizație, nu putem intra noaptea”, a explicat Mirea.

Totodată, întrebat dacă își reproșează ceva în ceea ce privește intervenția de salvare a Alexandrei, Mirea a răspuns negativ. „Nu, nu (nu am ce să îmi reproșez, mie și echipei – n.r.). S-a acționat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca polițiști am asigurat perfect, nu se putea altfel”, a răspuns fostul șef al Poliției Caracal.

Tatăl Alexandrei Măceșanu nu a participat la percheziții, susține Nicolae Mirea

Acesta a mai spus că nu este adevărat că l-a luat pe tatăl Alexandrei la percheziții: „Nu l-am luat, nu puteam. Fiecare echipă și-a făcut treaba. Cu mine, când am intrat acolo, nu l-am luat. Cum să îl las pe el în față, neapărat de lege? Eu eram apărat de lege când intram, prin autorizație”, a justificat Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal.

Citiți și:  Șeful Poliției din Caracal i-ar fi spus tatălui Alexandrei: Ești bun de plată dacă fata „s-a încurcat cu vreunul”

Surse din cadrul Poliției au declarat, pentru MEDIAFAX, că Nicolae Mirea, șeful Poliției Caracal, a fost demis după intervenția în cazul Alexandrei. Nicolae Mirea lucra în Poliție din 1990, este ofițer și a ocupat mai multe funcții în cadrul Poliției Caracal.

În urmă cu câtea luni, pe numele lui fusese deschisă o anchetă internă la Poliția Olt, după ce, pe Facebook, au apărut imagini cu ofițerul în ținută ce ar fi putut aduce atingere funcției, au declarat surse judiciare.

În urma intervenției de la Caracal, au fost destituiți și șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, și adjunctul Poliției Olt, Florin Alexe, precum și subprefectul de Olt.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Principalul suspect de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori și viol, dar a contestat măsura.

Gheorghe Dincă este tată a patru copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii, în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Editor web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri