Şeful Inspectoratului de Aviaţie, despre avionul SMURD: A durat foarte mult procurarea pieselor

Data publicării:
imagine-avion-smurd-01

El a făcut precizări cu privire la avionul SMURD cumpărat anul trecut şi care, în prezent, are nevoie de reparaţii.

„Această navă, fiind cumpărată de către fundaţia SMURD cu banii din ce au colectat ei, anul trecut nu am avut prevăzut în buget foarte mulţi bani pentru reparaţiile curente. În aceste condiţii, fundaţia SMURD s-a oferit să cumpere piesele pentru lucrările de mentenanţă, pentru că la 100 de ore se schimbă anumite componente din intalaţia elicopterului, urmând ca anul asta să intre pe bugetul MAI pentru reparaţii.

A fost dusă la Aerostar Bacău, dar cei de acolo nu au competenţa pentru a face astfel de lucrări. Cei care vor face reparaţiile sunt mecanicii noştri, a durat foarte mult procurarea pieselor. Probabil vineri vom scoate această aeronavă. Aeronava este doar în regim de staţionare la Aerostar. Mai târziu, după ce îşi vor califica personalul propriu, probabil vor face ei aceste reparaţii. La fel de bine putea pleca un elicopter al nostru, dar de fiecare dată când am fost solicitaţi pentru transplant problema fost rezolvată”, a spus Dorel Grădinaru.

Avionul este un Piper Cheyenne de generatia a III-a în valoare de 1 milion de euro. La achiziţia lui, Raed Arafat spunea că este un avion minune cumpărat cu banii strânşi de la românii care au donat 2 la sută din impozitul pe venit către SMURD. Aeronava poate zbura în condiții dintre cele mai grele, înjumătățește timpii de transport și este dotat cu echipamente moderne pentru salvare de vieți.

România are deja echipamentele necesare pentru orice tip de intervenție ca să poată să reacționeze. Avionul o să zboare în principal în țară destinat transferurilor la distanțe mari, București Timișoara, Baia Mare, chiar Cluj”, mai spunea el.

Între timp, însă, medicii zboară tot cu aparate vechi, în condiţii riscante, pentru că avionul Piper Cheyenne zace acum într-un hangar și așteaptă să fie reparat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri