Șeful Nuclearelectrica se teme că România ar putea rămâne fără specialiști în energie atomică

Data publicării:
specialist atomic

Şeful Nuclearelectrica a declarat pentru Mediafax că există companii energetice străine care le pot oferi salarii de câteva ori mai mari specialiştilor nucleari din România. Asta cu toate că salariile sunt destul de mari şi în România.

Salariul mediu la Nuclearelectrica este de aproape 8.300 de lei. Însă în occident un inginer nuclear poate să câştige de vreo 10 ori mai mult. Unii dintre angajaţii Nuclearelectrica deja au plecat, însă şeful companiei de stat spune că deocamdată nu este un fenomen masiv.

Însă o criză de specialişti în energie atomică ar putea apărea dacă statul se va decide să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

În ciuda accidentului japonez de la Fukushima, care i-a convins şi pe germani să renunţe în viitor la energia atomică, centralele nucleare vor continua să fie construite în întreaga lume. Există câteva proiecte şi în Europa, însă cele mai multe reactoare noi ar urma să fie construite în Asia. Ceea ce face ca experţii în energie nucleară să fie la mare căutare. Iar pentru inginerii români, experienţa de la Cernavodă ar putea reprezenta un avantaj la angajare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri