Șeful polițiștilor care l-au amendat pe medicul recalcitrant, cercetat disciplinar

Data actualizării: Data publicării:
politist generic maneca

Ofițerul șef de schimb al agenților de poliție care l-au amendat pe medicul de la maternitatea Giulești va fi cercetat disciplinar, întrucât nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale, respectiv nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de Parchet competentă incidentul produs în trafic, informează IGPR.

De asemenea, primele rezultate ale verificărilor efectuate de ofițerii Direcției Control Intern a Poliției Române, la nivelul Poliției Capitalei, arată că s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj și s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente.

Agenții de poliție au raportat ofițerului șef de schimb incidentul produs, atât telefonic, la câteva minute după producerea incidentului, cât și direct, la ieșirea din serviciu, însă ofițerul nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale (nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de parchet competentă), fapt pentru care s-a dispus cercetarea disciplinară a acestuia. Întrucât, din datele prezentate până în acest moment, s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj, s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente”, se arată în comunicatul IGPR.

Pe de altă parte, într-o intervenție telefonică la Digi24, medicul Ciprian Cristescu a prezentat scuze polițiștilor.

Vreau doar să spun că regret cele întâmplate şi că am pornit acest incident şi că îmi cer scuze public celor doi ofiţeri, inclusiv Ministerului de Interne. Regret din suflet ce s-a întâmplat. Dacă m-au târât un pic pe jos, nu ştiu dacă e bine sau nu, dar nu asta e problema. Că am pornit incidentul, asta e problema mea şi regret foarte mult. O să stabilească organele de anchetă dacă au fost agresivi sau nu,” a precizat medicul Ciprian Cristescu.

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri