Sentinţa în dosarul „Pixelul albastru”, la 18 februarie

Data publicării:
1102 20pixelul-48799

La ultimul termen al procesului, în 4 februarie, instanţa a rămas în pronunţare şi a stabilit luarea unei decizii în 11 februarie.

Luni, Tribunalul Bucureşti a amânat luarea deciziei cu o săptămână, respectiv pentru 18 februarie.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti trebuie să dea o decizie în dosarul „Pixelul Albastru”, în care preşedintele Traian Băsescu l-a chemat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu solicitând despăgubiri de 1 leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”. În primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 1, preşedintele a avut câştig de cauză, într-o decizie din 2011.

Este de aşteptat ca şi decizia din 18 februarie a magistraţilor să fie atacată, întrucât nici aceasta nu este definitivă. Preşedintele României l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu după ce cotidianul Gardianul a dat publicităţii în 26 noiembrie 2009, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, un material video în care Traian Băsescu pare că loveşte peste faţă un copil minor, cu ocazia unui miting electoral din 2004.

Preşedintele a chemat în judecată firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, şi pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru calomnie, solicitând despăgubiri de 1 leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”, acţiunea fiind înregistrată la instanţa Judecătoriei Sectorului 1 la începutul lunii decembrie 2009. Procesul a început în 21 aprilie 2010.

În 2011, instanţa i-a dat câştig de cauză lui Traian Băsescu, obligându-l pe Dinu Patriciu să îi plătească daune morale în valoare de 0,5 lei şi obligându-l să publice decizia instanţei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive. Cuantumul despăgubirii s-a înjumătăţit ca urmare a faptului că firma Best Media, iniţial pârâtă în dosar alături de Dinu Patriciu, a intrat în insolvenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri