Serviciu de curierat pentru studenți, cu mâncare de acasă

Data publicării:
pachete

George, Florin şi Marius, au deschis afacerea „Pachetul de acasă” anul trecut, în octombrie. Pentru acest gen de afacere a insistat Marius, după o experienţă trăită pe vremea studenţiei.

În autobuz erau aproximativ zece persoane, însă pachetele erau mult mai multe. Undeva la 30 şi am zis că de ce să nu încercăm să le ducem noi studenţilor pachetul”, spune George Mureşan, asociat.

Tinerii au investit zece mii de euro în mica afacere de curierat, bani din care şi-au cumpărat o autoutilitară pentru transportul pachetelor. Deocamdată, reţeaua funcţionează doar pe relaţia Satu Mare - Baia Mare - Marghita. Aşa că le este utilă doar studenţilor din Cluj-Napoca.

Melissa Ruba, studentă: E un mod rapid, e foarte uşor. Mama i-l dă băiatului şi ajunge direct la mine, aşa că...
Reporter: Ajunge în aceeaşi zi?
Melissa Ruba: Da, în câteva ore, patru, cinci ore, cam aşa, depinde de ei.

„Livrăm în aceeaşi zi, niciun curier nu livrează în aceeaşi zi, deci noi ridicăm astăzi şi în aceeaşi zi livrăm în Cluj, fiind alimente perisabile care se pot strica, nu le putem lăsa de pe o zi pe alta şi atunci le livrăm în aceeaşi zi. Avem undeva pe la vreo zece pachete, aşteptăm să crească”, spune Florin Pop, asociat

Afacerea tinerilor are succes şi pentru că tarifele lor sunt mai mici decât transportul alimentelor cu autocarul.

Sunt foarte multe persoane care merg cu taxiul să ducă pachetul, deja acolo sunt 10-15 lei, plus la autobuz, iar acolo băiatul sau fiica trebuie să ridice pachetul. Pachetele sunt foarte grele şi trebuie să meargă cu taxiul că nu am cum, sau merg doi, trei să ridice un pachet”, spune George Mureșan, asociat.

Tinerii din Satu Mare cer mai puţin de 20 de lei pentru pachetele care nu depăşesc 30 de kilograme iar pentru cele care sar de această această limită, curierii cer, în plus, câte un leu pe kilogram. Ei plănuiesc să-şi dezvolte afacerea în zona de nord-vest a ţării, iar mai apoi să se extindă la nivel naţional.

Afacerea nu este singulară.  Acum mai bine de doi ani, doi tineri din Iași au pus pe picioare o afacere asemănătoare și activează în zona Moldovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri