Sfaturi utile pentru românii care merg în străinătate

Data publicării:
paris

În cazul în traversaţi austria Austria, trebuie să ştiţi că Vinieta şi anvelopele de iarnă sunt obligatorii, iar dispozitivele antiradar sunt interzise. Obligatorie este şi aprinderea farurilor pe timpul deplasării. În caz contrar, riscaţi să vă pierdeţi permisul.

Şi în Bulgaria sunt obligatorii vinieta şi anvelopele de iarnă, iar pe unele sectoare de drum şi lanţurile. Este interzisă folosirea telefonului mobil la volan, iar centura de siguranţă este obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

În Elveţia, autorităţile pot solicita documente precum dovada rezervării la hotel sau alte documente care justifică scopul călătoriei. MAE vă recomandă să încheiaţi o asigurare care acoperă şi accidentele rutiere. Acestea trebuie raportate la poliţie, chiar dacă sunt minore.

În cazul în care călătoriţi în Franţa, vă puteţi aştepta la controale riguroase la vamă şi anularea unor evenimente publice, din cauza regimului special pe care îl presupune starea de urgenţă declarată după atentatele din 12 noiembrie de la Paris. Dacă mergeţi cu avionul, asiguraţi-vă că nu există nicio grevă care să vă afecteze zborul. Pentru că numărul de furturi creşte de sărbători, Ministerul de Externe vă recomandă să nu aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani.

În ceea ce priveşte Germania, trebuie să ştiţi că nu puteţi parca decât în locuri amenajate, contracost. În numeroase oraşe, maşinile pot circula doar cu plachete corespunzătoare grupei de substanţe poluante din care face parte maşina, eliberate de centre autorizate.

În Italia, este obligatorie Cartea Verde. Nu apăsaţi prea tare pedala de acceleraţie. Vă puteţi alege cu amenzi de până la 1.000 de euro şi suspendarea permisului. Pe autostrăzi amenzile pot fi achitate doar cu bani cash, iar neplata poate duce la punerea sub sechestru a maşinii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri