Sari la conținut

Sfaturile Bisericii Ortodoxe Române pentru preoții care folosesc internetul

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), reunit, joi şi vineri, în şedinţă de lucru, a luat în discuţie, printre altele, modul în care se desfăşoară activităţile de comunicare în spaţiul virtual.

„Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde îşi promovează activitatea, ceea ce este foarte bine. Mai mult de atât, preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească, în special în promovarea activităţilor educative, social- filantropice şi misionare pe care le desfăşoară”, se arată în hotărârea Sinodului, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a atras însă atenţia că, „chiar şi atunci când este vorba de site-uri personale, preoţii trebuie să fie atenţi la ceea ce postează”.

Centrele eparhiale vor face periodic evaluarea monahilor şi preoţilor care desfăşoară activităţi de comunicare în spaţiul virtual, a mai hotărât BOR.