SIE: Suntem expuşi la atacuri cibernetice moderate

Data publicării:
hackeri calculatoare getty

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a informat că instituţiile statului sunt ceva mai protejate, oamenii de rând, însă, nu.

Libertatea totală pe internet duce la vulnerabilităţi, crede Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Aşa că este nevoie de o politică unitară a Uniunii Europene şi de reguli pentru ca mediul online să rămână sigur.

„Fără a construi regulile de comportament civilizat în acest domeniu, restul e iluzie. Să trag un semnal de alarmă că dacă nu se face o politică unitară riscăm să ne uităm în continuare unii la alții”, a declarat Marcel Opriș.

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti vede o soluţie: colaborarea între ţări pentru evitarea atacurilor cibenetice.

„În lupta împotriva criminalităţii infracţionale, nicio naţiune nu poate lupta de una singură. Trebuie să înfruntăm această ameninţare împreună”, a declarat Dean Thompson.

Pentru moment, România este în afara unor pericole de proporţii, dar asta nu înseamnă că serviciile secrete nu sunt în alertă.

Dependența în creștere a societății noastre de tehnologie, creează același vulnerabilități pentru toate statele dezvoltate în acest domeniu, ele expun întreaga societate la atacuri cibernetice de amploare redusă sau moderată, dar care sunt derulate cu frecvență mare, ale căror costuri cumulative pot însă afecta sever interesele de securitate națională”, a precizat șeful SRI, Mihai Răzvan Ungureanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri