Simona Halep susține cauza copiilor născuți prematur

Data publicării:
283094 283094 simona halep wimbledon

Acest demers contribuie cu dotarea de echipamente medicale de specialitate pentru maternitățile din țară, dar și la o informare corectă asupra problematicii nașterii premature, notează Agerpres. 

Am ales să susțin această campanie pentru că am o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și cu toate acestea să mergi mai departe. Nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ceea ce înseamnă viața sunt nevoiți să lupte pentru ea”, a declarat Simona Halep.

Copiii născuți prematur au șanse 90 la sută să trăiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină și de echipamente performante imediat după naștere. Mulțumim Simonei că se implică în proiect”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației „Salvați copiii”. 

În România, 1 din 10 copii se naște prematur și are nevoie de îngrijire specială încă din prima oră de viață, ceea ce necesită echipamente medicale performante și medici specializați.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, principala cauză fiind nașterile premature. O treime din aceste decese pot să fie prevenite prin dezvoltarea de programe de educare a tinerelor mame.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri