SIMTE ROMÂNEȘTE CU DIGI24. Parada de la Arcul de Triumf s-a încheiat

Data publicării:
1 2012paradatoata-36254

Actualizare 12.00. Parada de 1 Decembrie s-a încheiat.

Deschiderea a fost asigurată de fanfara Ministerului Apărării Naționale.

Au trecut apoi, pe sub Arcul de Triumf, Batalionul 2 Infanterie Călugăreni, Forțele de Operații Speciale, precum și echipaje de la Detașamentul Forțelor Aeriene Române, de la Acadamia Tehnică Militară și de la Detașamentul Forțelor Aeriene Henri Coandă.

Au urmat cadrele care asigură securitatea aeroportuară, luptătorii jandarmi din Garda Specială și pompierii de la inspectoratele pentru situații de urgenţă.

Momente spectaculoase au fost oferite de trei elicoptere Puma și de transportoarele blindate Pirahnia.

În premieră, la paradă a participat și Max, câinele-lup care a stat în Afganistan un an de zile. Max este specializat în detectarea de explozibil.

Pe sub Arcul de Triumf au defilat motocicliști de la Ministerul de Interne, detașamente ale jandarmeriei, de la operațiuni speciale, de la poliția de frontieră, de la poliția de ordine publică, precum și de la Serviciul de pază și protecție.

Parada a fost încheiată de 24 de călăreți de la Detașamentul de cavalerie al Jandarmeriei Române și de momentul prezentării drapelelor de epocă și a uniformelor de epocă.

Actualizare 11.00.Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Arcul de Triumf cu doar câteva minute înainte de ora începerii festivităţilor. A trecut în revistă Garda de Onoare, a decorat drapele de luptă a două batalioane, a depus o coroană de flori şi a dat semnalul de începere a paradei.

Şeful statului a fost huiduit însă atât la sosire, cât şi la plecare.

La fel ca anii trecuţi, adversarii politici nu s-au salutat. Traian Băsescu, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu nici nu au avut ochi unul pentru celălalt. Corneliu Vadim Tudor s-a numărat printre puţinii politicieni care au schimbat câteva cuvinte cu preşedintele.

Un pilot de 23 de ani, alături de reporterii Digi24

Evenimentul va fi relatat pas cu pas de reporterii Digi24 Laurențiu Rădulescu și Bogdan Ocnaru. Colegii noștri o vor avea alături pe Claudia Voicu, un pilot de 23 de ani.

Pasiunea acesteia pentru avioane a fost dezvoltată încă din copilărie, fiindu-i insuflată de tatăl său, la rândul său, pilot.

„Toată copilăria mi-am petrecut-o printre avioane”, spune tânără, descriind astfel începutul unui drum pe care astăzi îl parcurge într-un C-27J Spartan.

Primele sute de persoane s-au adunat încă de la ora 8.00 la Arcul de Triumf

La Arcul de Triumf sunt prezente mii de persoane.

Parada militară

Evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naționale începe la ora 11:00, cu intonarea Imnului Naţional al României, de către Corul Academic „Divina Armonie”. În semn de salut, bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” execută 21 de salve de tun, obicei provenit din secolul al XIV-lea.

La manifestare vor fi prezențipreședintele României, Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi alţi înalți oficiali ai statului.

Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de paradă organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază.

Participă şi Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor istorico-militare. Comandantul paradei este generalul-maior Nicolae Dohotariu, comandantul Diviziei 1 Infanterie „Dacica”.

În cadrul ceremoniei defilează și Detaşamentului de Cavalerie al Jandarmeriei și Patrula Călare a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Parada de 1 Decembrie aduce şirestrictii în traficul din Capitală. Zona Arcului de Triumf va fi închisă total circulației rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri