Sindicaliștii Metrorex protestează la Ministerul Transportului. Trafic restricționat pe traseu

Data publicării:
06032013 20proteste 20live 2013-53220

Protestul organizat de Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a început în jurul orei 12.30, în faţa Ministerului Transporturilor.

Sindicaliştii care protestează la Ministerul Transporturilor aubannere pe care scrie „Nu ne-a omorât Băsescu... ne omoară Antonescu, el şi doctorul Oprescu”, „Azi mândria României, mâine sluga Primăriei”, „Radu Aurel - fost director de cantină conduce azi Metroul susţinut de liderii Vanghelie şi Bejenariu”, „La metrou e pe avarii numai fondul de salarii”, „Ponta azi propagă noul distrugând întâi metroul”.

De la Ministerul Transporturilor, sindicaliştii vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei, în jurul orei 14.30, pe traseul strada Gara de Nord - strada Polizu - strada Buzeşti - Piaţa Victoriei.

În timpul marşului, între orele 14.15 şi 15.15, traficul rutier va fi restricţionat pe traseul de deplasare a protestatarilor, pe primele două benzi de circulaţie. În timpul protestului din Piaţa Victoriei circulația va fi asigurată în două sensuri pe Bulevardul Aviatorilor, către Calea Victoriei şi Bulevardul Lascăr Catargiu, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Relu Fenechiu: Nu voi negocia când oamenii sunt în stradă

„Nu voi negocia niciodată atâta vreme cât sunt oameni în stradă. M-am întâlnit ieri cu conducerea sindicatului de la Metrorex, o să mă întâlnesc și mâine, dar nu azi, consider că lucrurile nu trebuie discutate sub presiune. Dacă vom lua decizia că Metrorex să treacă în subordinea Primăriei București, această decizie nu va fi luată decât după discuțiile și negocierile cu partenerii sociali”, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

De ce protestează sindicaliștii

Liderul USLM a declarat că, în condiţiile în care contractul colectiv de muncă expiră în 31 martie, sindicaliştilor li s-a spus că fondul de salarii este acelaşi ca cel din 2012, „care de fapt este acelaşi ca în 2008”.

Totodată, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de proiectul privind transferul Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primăria Capitalei. Ion Rădoi a precizat că acest proiect prevede că angajaţii de la Metrorex vor fi salarizaţi ca bugetari, ceea ce ar însemna diminuarea salariilor. Preluarea de către Primăria Capitalei a companiei Metrorex a fost convenită în septembrie 2012, într-o discuţie la Guvern la care a participat şi primarul generalSorin Oprescu.

Ion Rădoi a mai spus cădupă 1 aprilie se poate ajunge până la greva generală la metrou, dacă sindicaliştii nu vor putea negocia contractul colectiv de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri