Singurul liceu cu profil sportiv din Suceava nu are teren pentru antrenamente

Data publicării:
liceu suceava

Terenurile de sport de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Suceava sunt în șantier după ce în urmă cu șapte ani a început contrucția unui campus școlar care cuprinde un cămin pentru elevi, cu 100 de locuri de cazare, cantină, amfiteatru, cabinete medicale, un teren de fotbal și două de handbal. Șantierul a fost însă abandonat la un an de la începerea lucrărilor.

Abandonate, construcţiile se degradează de la an la an.

Odată cu începerea lucrărilor, nici terenurile vechi nu au mai putut fi folosite pentru antrenamente. Mai mult decât atât, terenul de fotbal, care era funcțional și chiar omologat de Federația Română de Fotbal, a fost decopertat, iar în locul lui a rămas acum o groapă.

Nici celelalte specializări de la Liceul cu Profil Sportiv nu stau mai bine. Pentru atletism se plătește o chirie de peste 2.000 de lei lunar la un alt teren iar handbaliștii fac antrenamentele într-o sală de sport. Ministerul Educației dă vina pe criza financiară din ultimii ani pentru sistarea lucrărilor la LPS Suceava.

Lucrările de construcţie la obiectivul de investiţii menţionat au început înainte de criza economică, iar declanşarea acestei crize a avut un impact negativ asupra bugetului de stat pentru investiţii în infrastructura şcolară. Prin urmare, alocările bugetare au fost diminuate (2009) şi ulterior sistate vreme de trei ani. La ora actuală, Ministerul Educaţiei Naţionale are pe agendă identificarea de resurse financiare pentru continuarea/finalizarea tuturor lucrărilor începute în perioada 2007-2008”, potrivit Ministerului Educației:

În campusul școlar de la Suceava s-au investit peste 6.620.000 de lei și ar mai fi nevoie de aproape 13 milioane pentru ca ansamblul să devină funcțional. 750 de elevi aleg în fiecare an liceul sportiv din Suceava, iar 70% dintre ei sunt din afara muncipiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri