Sirienii din România cred că o intervenţie militară e singura soluţie pentru oprirea războiului în ţara lor

Data publicării:
sitrieni

În Bucureşti şi în Cluj-Napoca, zeci de sirieni au ieşit în stradă şi au cerut o intervenţie militară.

Unul dintre manifestanţi a fost Mustan Al Ahdin, care este medic în Bucureşti de aproape 15 ani. Când ia legătura cu familia din Siria simte tensiunea de la celălalt capăt al firului.

„Prima întrebare când se aude receptorul şi răspunde, primul lucru pe care îl spun este că e bine că mai trăiesc! Vă daţi seama că oamenii aceştia care au gustat teroare şi frică. De la minut la minut o rachetă poate veni peste ei şi orice clădire poate fi dărâmată într-o secundă”, spune medicul Mustan Al Ahdin.

Alţii nu mai ştiu nimic depre cei dragi. Este şi cazul vicepreşedintelui organizaţiei Siria Liberă, Morad Jalab.

„Eu am plecat din Siria de 20 de ani, acum trăiesc în România, sunt cetăţean român. Mai am părinţii acolo, am rude, am fraţii. Nu pot să vorbesc cu ei pentru că nu există linie telefonică, nu există nici curent, nu există nimic”, povesteşte Morad Jalab.

Membrii comunităţii siriene spun că, deşi nimeni nu vrea ca propria ţară să fie bombardată, aceasta pare a fi singura soluţie.

„Noi am fi dorit ca această lovitură să fie mai demult, nu astăzi, ca să oprim acest flux de morţi nu să fie peste 150.000, dar chiar dacă este târziu este mai bine decât nimic”, crede Abu Al Ula, preşedintele Ligii Islamice.

Sirienii spun că sunt de acord cu o intervenţie militară externă, ândreptată însă doar împotriva regimului criminal şi nu împotriva Siriei, a poporului.

Comunitatea siriană din România adună de mai bine de doi ani ajutoare financiare şi materiale pe care le trimit în ţara frământată de război civil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri