Sistem de alarmare testat în Valea Dacilor din Constanța. Reacția localnicilor: „Fă, a început războiul!”

Data publicării:
fa raboiul

„Eram cu soră-mea, care e venită la mine. Fă, a început războiul, zic! Zice:Tu n-ai minte! Eu dau telefon acasă! A început să plângă”, a povestit o localnică.

Doar două minute s-a auzit sunetul alarmei în Valea Dacilor. Suficient pentru ca o parte dintre oameni să intre în panică.

„Nu știam despre ce este vorba. Am zis că nu este lucru curat. (Reporter: Ce aţi crezut ca poate fi?) Că au venit rușii peste noi”, a povestit o altă localnică.

Când au văzut că nici ruşii nu vin peste ei şi nici bombardaţi nu sunt, oamenii s-au liniştit. Autorităţile locale nu au făcut altceva decât să testeze noua achiziţie: un sistem modern de avertizare în caz de pericol.

„Stația respectivă asigură alarmarea populației în cazul situațiilor de urgență, în cazul catastrofelor naturale sau în cazuri iminente de conflict armat”, a declarat Marian Iordache, primar în Medgidia.

„Nu știu scopul, nu a spus nimeni nimic, nu a vorbit nimeni, a venit și a montat-o. Nu a spus de ce, cu ce. Şi o auzim si noi, asta este a doua oară când urlă”, spune un localnic.

În schimb, reprezentanţii Protecției Civile din Medgidia spun că populaţia a fost înştiinţată de acest exerciţiu.

„Populația a fost anunțată printr-un comunicat de presă, prin ziare, prin televiziunea locală și s-au făcut foarte mulți fluturași care s-au împărțit”, a declarat Adriana Radu, consilier Potecţie Civilă Medgidia.

Sistemul de alarmare are nouă sirene care au fost amplasate pe instituţii publice şi private din satul Valea Dacilor şi din Medgidia. Semnalul de alarmă este compus din cinci sunete care durează câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Autorităţile au cumpărat acest nou sistem cu 52.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri