Site-ul MApN nu a fost atacat de hackeri. „A fost o banală defecțiune tehnică, nu a fost pericol de scurgeri de informații”

Data actualizării: Data publicării:
hacker shutterstock_360099731
FOTO: Shutterstock

Ministerului Apărării transmite că site-ul instituției nu a fost atacat de hackeri, cum a apărut pe surse, în presă, ci a fost „o banală defecțiune tehnică”. Pentru a rezolva problema, reprezentanții MApN au dispus deconectarea de la rețea, informează Mediafax.

ACTUALIZARE 12:20 - „Nu a fost un atac informatic, a fost o banală defecțiune tehnică la unul dintre servere. Eroarea fost înregistrată la 10:45 și la 11:30 a fost rezolvată. Pe aceste servere sunt doar informații neclasificate, deci și dacă ar fi fost un atac nu ar fi fost pericol de scurgeri de informații. Problema a fost rezolvată prompt de Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN”, transmit reprezentanții instituției.


Știrea inițială: 

Aceleași surse au mai precizat că informațiile nu sunt în pericol, iar pentru a fi remediată situația, cei din cadrul comandamentului atacurilor cibernetice din cadrul MApN lucrează cu specialiștii de la CERT RO.

Ministrul Apărării a spus că încă nu au informații privind autorii atacului.

„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi rețelele sunt specializate. Partea publică este fără informații clasificate, vă dați seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcțional.
La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informații despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat că site-ul oficial al instituției a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situația, s-a dispus conectarea de la rețea, însă sunt efectuate în continuare verificări.

Atunci când este accesată pagina, mesajul afișat este: „Acest site nu poate fi accesat” și se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Acesta nu este un caz izolat. În urmă cu câteva săptămâni, sistemele informatice ale mai multor spitale din țară au fost afectate de atacuri cibernetice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri