Situația revine la normal pe Aeroportul Otopeni, după ce 15 curse au avut întârzieri

Data publicării:
avion chinez afp-1

Actualizare 12.04. Situația revine la normal pe aeroport, după ce benzile pentru bagaje au fost repuse în funcțiune.

Actualizare 11.15. Oficialii aeroportului au spus că în circa o oră problema ar trebui să se remedieze. 15 zboruri au fost afectate, întârzierile au fost și de 90 de minute.

Actualizare ora 10.00. „Întârzierile se înregistrează ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare. În prezent se lucrează pentru revenirea la capacitate maximă a sistemului. Bagajele pasagerilor au fost procesate în sistem manual, conform planului de contingenţă, cursele programate pentru decolare operând cu întârzieri minime faţă de programul de zbor", se arată într-un comunicat al aeroportului.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti precizează că pasagerii pot obţine informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă„ Bucureşti de pe pagina de webwww.bucharestairports.ro/otp.

____________________

Se înregistrează întârzieri de peste o oră la plecări. Sunt afectate curse spre Dubai, Antalya, Amsterdam și Madrid. 

Cursa spre Paris a avut o întârziere de peste o oră. 

Și zborurile de după ora 9.00 spre Chișinău, Frankfurt și Barcelona sunt afectate. Bagajele sunt transportate manual, cu cărucioare, spre avioane. Aproape opt zboruri sunt afectate, 1.000-1.500 de persoane așteaptă. 

Bagajele se încarcă manual spre avioane, angajații sunt nervoși și aroganți, a spus telefonic un turist, precizând că niciun reprezentant al aeroportului nu a comunicat cu pasagerii și nu a oferit asistență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri