Situaţie jenantă la PNL. Disidenţii de la Organizaţia Sectorului 1 au fost convocaţi la o şedinţă-fantomă

Data publicării:
1902 20pnl-50442

Liderii au negat că i-ar fi dezinformat pe unii membri în legătură cu ora şi locul întâlnirii.

Liberali de frunte ai Organizaţiei Sectorului 1 a Partidului Naţional Liberal s-au trezit nu numai cu uşa sediului încuiată, dar şi cu un supliment de 56 de noi membri transferaţi peste noapte.

Andrei Chiliman îl acuză pe liderul PNL că în acest mod şi-a asigurat susţinerea pentru realegerea în fruntea partidului. „Crin Antonescu a trimis 56 de turişti de partid în sectorul 1 ca să înlocuiască voinţa membrilor organizaţiei cu voinţa lui Crin Antonescu”, acuză primarul.

Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii din partea sectorului care vor participa la Congres, o temere pe care eu o găsesc complet nejustificată. Nu există nici o competiţie în momentul de faţă”, este opinia nuanţată a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Mai tranşant, Ludovic Orban readuce pe tapet antipatia pe care i-o poartă liderului PNL: „Le-aş transmite şi domnilor Chiţoiu (Daniel Chiţoiu, preşedintele interimar al PNL Sector 1), şi altora care au venit la Sectorul 1 ca o armată de ocupaţie fără să fi făcut ceva pentru filiala sectorului 1 a PNL, că există viaţă în partid şi după domnul Antonescu!

Daniel Chiţoiu: „Eu am făcut o nouă echipă şi i-am rugat să mă ajute în reorganizarea filialei Sectorului 1”

De cealaltă parte a baricadei, Daniel Chiţoiu neagă că i-ar fi indus în eroare pe unii membri de partid şi susţine că a mutat şedinţa la Parlament pentru că în sala de la Sectorul 1 nu era spaţiu suficient. El a încercat stângaci să explice şi transferul celor 56 de noi membri: „Poate este vorba de transferul a 56 de persoane din cadrul filialelor Sectoarelor 2, 3, 4, 5, 6, de la alte filiale din ţară... Sunt parlamentari, demnitari care au venit în Organizaţia Sector 1. (...) Eu am făcut o nouă echipă şi i-am rugat să mă ajute în reorganizarea filialei Sectorului 1.”

Rareş Mănescu: „Au profitat de acest moment ca să mai facă puţină vâlvă

Rareş Mănescu, primarul sectorului 6 şi vicepreşedinte al PNL, susţine că toţi cei implicaţi au fost chemaţi la Parlament, iar reacţia celor trei disidenţi a fost un pretext să atragă atenţia din nou asupra lor. „Au profitat de acest moment ca să mai facă puţină vâlvă”, crede Rareş Mănescu, invitat la Digi24 în emisiunea „Imparţial” (vezi video).

Cât priveşte brusca migrare a celor 56 de membri către Sectorul 1, aceştia „s-au dus acolo după demisia domnului Vlad Moisescu (fostul şef al filialei – n.red.) şi acum, după ce s-a schimbat conducerea, consideră că pot lucra din nou acolo”, argumentează vicepreşedintele liberal la Digi24.

Pe aceeaşi temă:

„Greu de exclus”. Jocul disidenţei şi deficitul de democraţie din PNL, în analiza invitaţilor emisiunii Imparţial

Rareş Mănescu, PNL: „Nu putem interzice afilierea lui Gigi Becali la Comisia de modificare a Constituţiei”

Miza jocurilor din PNL

Înaintea Congresului din 22-23 februarie, fiecare organizaţie trebuie să îşi stabilească prin vot componenţa delegaţiei.PNL Sector 1 este singura organizaţie din Capitală care se află de mai mult timp în conflict cu liderul partidului Crin Antonescu, după ce acesta a decis schimbarea conducerii filialei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri