Slatina va avea zoo cu insulă pentru maimuțe și un club nautic ca la americani

Data publicării:
19012013 20slatina-44608

În noua grădină zoologică vor fi aduse 20 de specii de animale şi păsări sălbatice. În zona de vest a grădinii vor fi amenajate spaţii expoziţionale pentru lei, tigri siberieni, lupi sau jaguari. Tot aici va fi amenajată şi o insulă pentru maimuţe.

„Grădina zoologică se întinde pe patru hectare şi este împărţită pe mai multe zone. Ca un element de noutate, maimuţele vor fi libere, în sensul ca ele vor fi aşezate pe o insulă”, a explicat Minel Prina, primar interimar Slatina.

Noul zoo va fi constuit în Pădurea Strehareţ din Slatina, pe locul fostei gradini zoologice care a funcționat până în 2008, dar a fost închisă pentru că nu corespundea normelor europene.

Primăria Slatina va construi şi un club nautic, pe lacul de la ieșirea din oraș spre Craiova, cu plajă, teren de tenis şi spa, ca la americani. Deocamdată se caută constructor.

„Este o investiţie de 32 de milioane de lei, pe fonduri europene, dar nu am putut să începem lucrările, pentru că de doua ori am ținut această licitație și nimeni nu a venit să oferteze”, a spus Prina.

Grădina zoologică și clubul ar trebui terminate până anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri