Soarele a apărut în București după o lună de zile. Vremea se va încălzi ușor în perioada următoare

Data publicării:
soare decembrie

Vorbim despre ceață în zilele următoare. Vor fi și raze de soare, dar și ceață, mai ales dimineață și noaptea. Dacă ceața se risipește, vorbim despre temperaturi care vor ajunge până la 7, chiar 8 grade. Însă, dacă ceața va persista mai multe ore pe parcursul zilei, vorbim despre temperaturi de 4-5 grade, valori ușor peste cele normale în această perioadă”, spune meteorologul Maria Tomescu.

La munte se înregistrează maxime de la -5 grade, în Ceahlău, și până la 3 grade la Stâna de Vale.

În zilele următoare soarele va fi mai generos, iar temperaturile vor mai crește cu câteva grade și vor deveni pozitive în majoritatea stațiunilor. Acest lucru nu va dăuna însă stratului de zăpadă”, mai spune meteorologul.

În restul țării, mai ales în partea de sud, unde au fost probleme, hidrologii au actualizat codul portocaliu de inundații în urmă cu puțin timp”, a menționat Maria Tomescu.

Astfel, până duminică la ora 16:00, în județele Teleorman, Giurgiu și Ilfov se vor menține nivelurile de apă peste cotele de apărare pe cinci râuri. În schimb, în zilele următoare vremea va fi destul de bună în partea de sud a țării, deoarece nu mai sunt anunțate precipitații. În nordul țării își vor face apariția ploile slabe cantitativ, dar pe zone extinse.

Din punct de vedere termic, observăm avansul unei mase de aer cald dinspre partea de sud a Europei, care va cuprinde treptat mare parte din țară. Acest lucru se va resimți și în maximele prognozate pentru perioada următoare, adică între 3 și 12 grade Celsius”, adaugă meteorologul Maria Tomescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri