Șofer inconștient. Cu copilul pe genunchi, la volan, live pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
sofer inconstient

Imaginile inconştienţei unui şofer din Dolj au devenit virale pe internet şi au pus autorităţile în alertă. Bărbatul a transmis live, pe Facebook, în timp ce conducea maşina cu o fetiţă aşezată pe genunchi. Mai mult de atât, şoferul are în autoturismul, cu volan pe dreapta, alţi trei copii, aflaţi pe bancheta din spate.

Cât timp durează filmarea, aproximativ 30 de minute, în automobil urcă şi alți adulți, care nu-i atrag însă atenţia asupra riscului la care îi expune pe copii. Ba chiar se amuză şi ascultă muzică.

Revoltător este că tânărul, în timp ce şofează pe străzile din Craiova, cu copila în braţe, o şi sărută pe gură de mai multe ori. Propriul live l-a dat pe conducătorul auto pe mâna autorităţilor.

Atât Protecţia copilului, cât şi Poliţia l-au luat în vizor, iar şoferul riscă mai multe sancţiuni.

În urma imaginilor apărute în spaţiul virtual, poliţiştii s-au autosesizat, a fost identificat deja bărbatul, este vorba de un doljean de 25 de ani din comuna Lipovu, posesor de permis de conducere. În cursul zilei de astăzi urmează a fi dus la sediul poliţiei pentru clarificarea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale. Amenda pe care riscă să o primească este cuprinsă între 4 şi 5 puncte de amendă, între 580 şi 750 de lei. Măsura de sancţionare poate fi luată de un poliţist doar dacă acesta constată abaterea în mod direct sau cu mijloacele tehnice, adică acestuia mai degrabă i se va atrage atenţia cu privire la respectarea normelor rutiere şi cu privire la respectarea prevederilor”, spune Alin Apostol - ofiţer IPJ Dolj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri