Șoferii din Botoșani circulă cu greu după patru ore de ninsoare: „Plătim degeaba și taxe, și roviniete”

Data publicării:
drum botosani iarna

În Botoşani, pe drumurile naţionale s-a circulat cu viteza melcului. Nimeni s-a încumetat să meargă cu mai mult de 30 de kilometri pe oră, din cauza poleiului.

Un șofer plecase din Iaşi şi mai avea câţiva kilometri până la destinaţie. Într-un moment de neatenţie, camionul pe care îl conducea a ajuns în şanţ.

Nici cauciurile de iarnă nu i-au ajutat pe şoferi, așa că fiecare s-a descurcat cum a putut.

„Patinez, nu pot să ies. Lanţuri nu se pot pune că e zăpada asta moale şi bătătorită. Am luat nişte nisip de pe acolo să încerc să o scot. Plătim degeaba şi taxe, şi roviniete, şi tot. Am sunat şi la 112, am sunat şi la drumuri, uitaţi ce a venit...”, a spus unul dintre șoferi.

Ei susţin că utilajele care au ieşit să împrăştie materiale antiderapante au fost prea puţine.

„Catastrofal, catastrofal, catrastrofal!”, a spus un alt șofer.

Încă sunt șoferi care au fost luați prin surprindere. Credeau că iarna nu mai vine. Nu și-au schimbat cauciucurile, nu au echipamente, lanțuri și nisip. Mai sunt și cazuri din acestea, dar în general situația este bună”, a declarat Sebastian Tocariu, subprefect de Botoșani.

Probleme au fost şi în Suceava. Vântul puternic a lăsat trei mii de familii fără curent electric timp de două ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineață o atenționare nowcasting de cod galben pentru patru județe din Moldova, valabil până la ora 15:00.

Meteorologii spun că în zilele următoare vremea se va răci treptat în toată Moldova și va fi cuprinsă de ninsori până la finalul lunii ianuarie. Va ninge și în regiunile montane, iar maximele din timpul zilei nu vor depăși 4 grade Celsius. În timpul nopții, în unele zone, temperaturile vor atinge -11 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri