Șoferii vor protesta la „Zidul morții” din Suceava

Data publicării:
zidul mortii suceava

Coroanele de flori şi cele trei plăci funerare sunt o mărturie a tragediilor produse în ceea ce ar fi trebuit să fie un sens giratoriu, care să facă legătura între şoseaua de centură a oraşului Suceava şi Drumul European E85.

Ultima victimă, un băiat de 21 de ani, a decedat vineri seară după ce maşina în care se afla s-a izbit de zidul de la intrarea din municipiul Suceava.

Un nou accident mortal se poate produce oricând aici, spun şoferii, și asta pentru că zidul este ridicat chiar în mijlocul drumului.

„E dezastru. Cred că organele abilitate ar trebui să modifice, să facă ceva. E catastrofă. Nu se poate aşa ceva”, este de părere un șofer.

„Intrarea asta e prea bruscă şi în caz de ploaie, ceaţă, cu toate precauţiile se poate întâmpla aşa ceva”, spune un alt șofer.

De aceeaşi părere este şi primarul localităţii pe teritoriul căreia se află construcţia.

„În momentul de faţă îţi trebuie foarte multă atenţie şi îndemânare, de şofer profesionist, ca să faci acele bucle”, susține Vasile Andriciuc, primarul din Şcheia.

Specialiştii merg chiar mai departe şi spun că o asemenea aberaţie rutieră nici nu ar fi trebuit să primească aviz de construcţie.

„Nu aş fi dat avizul. Nici nu trebuie să fii specialist ca să îţi dai seama că e pus aiurea”, declară Vasile Vargan, fost comisar-șef al Poliției Rutiere Suceava.

Prefectul de Suceava spune însă că au fost luate suficiente măsuri pentru prevenirea accidentelor.

„Tot ce înseamnă elemente de semnalizare şi presemnalizare, chiar s-a depăşit prevederea legală”, afirmă Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceva.

Dar recunoaşte că acestea nu sunt suficiente.

Probabil putea fi gândită o altă soluţie tehnică de către proiectant”, mai spune prefectul.

Şoferii anunţă că, vineri, vor bloca traficul timp de o oră în zona respectivă, în semn de protest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri