Şoferul maşinii lovite de copilul de 4 ani: Mă gândeam ce e cu maşina asta, e autonomă, ce se-ntâmplă?

Data actualizării: Data publicării:
copil shutterstock

Un copil de patru ani de la Oradea s-a urcat la volan în maşina familiei şi a reuşit să o pornească. Evident, a scăpat-o imediat de sub control. S-a oprit după 20 de metri nu înainte să lovească un om şi un autoturism şi să doboare o poartă. Din fericire, băiatul nu a păţit nimic, dar ai lui trebuie să plătească pagubele şi să trăiască toată viaţa spaima din acele momente.

Copilul a condus maşina părinţilor în miezul zilei, pe o stradă circulată din Oradea. Băiatul, de doar 4 ani şi jumătate, a luat cheile de acasă, s-a urcat la volan şi a pornit motorul. Autoturismul, scăpat de sub control, a produs un dezastru pe drum:

Vecin: „Taică-su a zis că a mers copilul şi a furat cheile, că ei nu au fost acasă”.

Comisar Alina Dinu - purtător de cuvânt al IPJ Bihor: „Minorul de 4 ani şi jumătate din Oradea a urcat într-un autoturism care fusese lăsat parcat pe strada respectivă, a pornit motorul şi l-a condus pentru aproximativ 20 de metri”.

Teodor Pop - proprietarul casei lovite: „Aici a lovit şi s-a ridicat tabla sus complet, iar aseara am pus aici patru şuruburi să acoperim.”

Muncitorul care a avut ghinionul să se afle pe traseul autoturismului condus haotic a fost rănit uşor. A fost dus la spital, dar nu a avut nevoie de internare.

Liviu Borşea - şoferul maşinii lovite: „Am văzut aşa, o fracţiune de secundă, că este o tetieră şi nu vedeam umerii şoferului. Ce-i cu maşina asta aici? Mă gândeam ce e cu maşina asta e autonomă, merge singură, ce se-ntâmplă? Şi abia apoi văd că iese capul unui copil”.

Băiatul de 4 ani nu va răspunde penal. Părinţii lui vor plăti pagubele produse. În plus, riscă să intre în vizorul Direcţiei de Protecţia Copilului pentru neglijenţă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi conducerea unui autovehicul fără permis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri