Solidaritate, indiferent de religie. Musulmani și francezi au aprins lumânări pentru victimele de la Paris, în fața ambasadei Franței la București

Data publicării:
solidaritate

Membri ai comunităţilor franceze şi musulmane din România au aprins lumânări şi au adus flori în faţa Ambasadei Franţei din Bucureşti.

Abu Aloha Nagi Al-Ghity, preşedintele Ligii Islamice din România: Denunţăm şi condamnăm această acţiune sângerosă, suntem alături de poporul francez, de Franţa şi de familiile îndoliate. Acest lucru este departe de orice gândire normală şi nu are legătură cu Islamul.

Serge Rameau, preşedintele Asociaţiei democratice a francezilor expatriaţi: Mi-a făcut mare plăcere că preşedintele comunităţii musulmane a venit şi el să ne spună că nu este mesajul Profetului ceea ce s-a întâmplat.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti: Astăzi putem vedea că România este alături de Franţa, în aceste momente tragice. Pentru comunitatea noastră acest lucru este foarte important.

Încă din prima zi a atacurilor teroriste, românii au început să aducă flori şi lumânări la Ambasada Franţei.

Sute, poate chiar mii de oameni au venit de miercuri seara în faţa Ambasadei Franţei pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de poporul francez. Unii dintre ei stau la coadă pentru a semna în cartea de condoleanţe.

Ceea ce li s-a întâmplat jurnaliştiilor care au fost ucişi putea să i se întâmple oricui. Puteam să fiu eu în locul lor, de aceea spun: Eu sunt Charlie.

Călin Popescu Tăriceanu preşedintele Senatului: Trebuie să facem front comun pentru a ne apăra valorile pe care este clădită democraţia noastră, în primul rând dreptul la liberă exprimare şi libertatea presei care este un bun asupra căruia nu avem ce să negociem cu nimeni.

Indiferent de naţionalitate, cei care au trecut prin faţa ambasadei spun că atentatele de la Paris nu au nicio legătură cu religia şi învăţăturile sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri