Somnul de veci, supravegheat video. Primăria Iași vrea să monteze camere în cimitir

Data publicării:
cimitir iasi

Cimitirul Petru şi Pavel este printre cele mai mari din Moldova. Cele aproape 10.000 de morminte sunt păzite de patru paznici pe fiecare tură. Prea puţini, spun ieşenii care s-au săturat să vadă mormintele vandalizate în fiecare săptămână.

Am primit plângeri de vandalizare a unor morminte, ceea ce ne determină să găsim măsuri suplimentare de protecţie şi în zona respectivă”, a spus Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

„Este treaba celui care va câştiga această licitaţie câte camere va amplasa pe fiecare obiectiv în parte”, a precizat el.

Mulți dintre locuitorii orașului sunt de acord cu propunerea primăriei pentru că, spun ei, mormintele nu vor mai fi vandalizate.

Alţii, în schimb, spun că nu o să mai aibă intimitate când merg să se roage.

Sistemul de supraveghere din cimitir face parte dintr-un proiect mai amplu. Primăria vrea să instaleze camere noi, având în vedere că doar o treime din cele existente mai funcţionează.

„Sistemul de supraveghere video stradal are 70 de camere dintre care funcţionează doar 20. Acest lucru se datorează vechimii acestora precum şi lucrărilor de infrastructură demarate pe străzile din municipiul Iaşi”, a declarat Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Până ce vor fi montate camere în cimitir, Primăria din Iaşi va cheltui un milion de lei pe un sistem de supraveghere ce va fi montat în aproximativ 130 de locuri de joacă din oraş. Motivul este acelaşi - prea multe infracţiuni comise pe spaţiile publice. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri