Soprana Angela Gheorghiu divorţează de tenorul Roberto Alagna

Data publicării:
1-41831

Soprana începe noul an „cu optimism, ca întotdeauna, dar şi cu o nouă identitate. Am hotărât de comun acord şi în deplină prietenie cu Roberto Alagna divorţul iminent, ce se va pronunţa cât de curând. Fiecare are şi va avea drumul său. Nu excludem să avem spectacole împreună, în mod natural, cum o facem cu toţi colegii noştri ca şi până acum”, spune Angela Gheorghiu.

În interviul acordat Mediafax, ea vorbeşte şi despre un grandios proiect la care visează „de o viaţă”, proiect ale cărui detalii sunt stabilite împreună cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu: Auditorium-ul de la Bucureşti. „România ar fi ultima ţară din Europa fără o astfel de clădire la parametri moderni”, argumentează Angela Gheorghiu.

Soprana regretă faptul că „industria discografică este într-o criză fără precedent”, iar „furturile de pe internet sunt colosale”. „Sper să ajungem, în ciuda acestor situaţii cât se poate de jenante, să ne luăm drepturile naturale pentru munca depusă, prin legi internaţionale, care ne pot apăra de acest flagel.

În anul ce tocmai a început, artista înregistrează şi susţine concerte şi spectacole în Europa - Londra, Los Angeles, Moscova, Paris, Viena -, dar şi în Asia. Trebuie menţionat şi recitalul pe care îl va susţine alături de pianistul Dan Grigore la celebrul Teatro alla Scala din Milano. Urmează şi o lansare de DVD, respectiv concertul de la Doha din Qatar, unde soprana a interpretat muzica creată special de Vangelis.

Angela, născută Burlacu, a mai fost căsătorită cu Andrei Gheorghiu, fiul violonistului și profesorului Ștefan Gheorghiu. Potrivit presei, între ea şi Roberto Alagna a intervenit o despărţire între 2009 şi iunie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri