Sorin Oprescu: Cathedral Plaza va fi demolată

Data publicării:
cathedral playa mediafax

Anunțul a fost făcut de primarul Sorin Oprescu, joi după-amiază, la ședința Consiliului General al Municipiului București.

Edilul-șef a spus că demolarea va începe în curând, dar nu a precizat data.

Decizia privind demolarea clădirii este definitivă și irevocabilă de la începutul anului.

El a spus că banii pentru demolare vor fi dați inițial din bugetul Capitalei, după care vor fi recuperați de la constructorul clădirii.

Demolarea va costa patru milioane de euro.

Francis Doboș: „Primarul nu a făcut până acum nimic”

Francis Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a comentat, în direct la Digi24, declarația primarului general.

„Bineînețeles, e un câștig, noi așteptam de mult o astfel de manifestare publică a primarului Sorin Oprescu. Până acum nu s-a întâmplat nimic. Primarul nu a făcut până acum nimic pentru a aduce la îndeplinire hotărârea definitivă și irevocabilă de demolare a imobilului Cathedral Plaza. Pentru că hotărârea e definitivă de anul trecut, din iunie, și irevocabilă din ianuarie, anul acesta. Au trecut foarte multe luni în care nu s-a făcut nimic”, a spus Francisc Doboș.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București a explicat că toți episcopii au cerut punerea în executare a deciziei și că se speră ca afirmația edilului-șef să nu fie o simplă declarație fără acoperire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri