Sorin Oprescu, despre subvenţia pentru căldură: „Plătesc la toţi cât oi putea”

Data publicării:
oprescu 20sedinta 20cgmb-38915

Primarul general al Capitalei a precizat, în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată azi de Pro TV, că nu intenționează să facă discriminări la acordarea subvenției pentru căldură, în conformitate cu decizia Curții Constituțonale a României, arată Mediafax.

„În continuare va fi pentru toată lumea, pentru că mi-a răspuns Curtea Constituţională că este discriminare şi că şi eu trebuie să primesc subvenţie şi domnul Băsescu trebuie să primească subvenţie şi primul ministru trebuie să primească subvenţie şi toţi directorii generali. Mi-a spus că nu este constituţional, că fac discriminări. Plătesc la toţi cât oi putea, pe mine mă interesează să nu moară ăia în casă de frig care nu pot să-şi plătească”, a precizat Oprescu, întrebat dacă subvenţia va fi pentru toată lumea.

„Nu are niciun sens să se mărească taxele şi impozitele în Bucureşti”

În plus, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în aceeași emisiune, că nu are niciun sens să se mărească taxele şi impozitele în Bucureşti, pentru că nu ar fi niciun beneficiu, dar decizia va fi luată de CGMB, după ce apare ordonanţa privind reactualizarea taxelor şi impozitelor.

„Am dat în analiză la finanţişti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor şi impozitelor - n.r.). Beneficiul pentru Primărie e mic. (...) Eu nu-i mai încarc pe bucureşteni. Eu, personal, nu, dar o să dau în analiză, în Consiliul General”, a precizat Oprescu, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată de Pro TV, întrebat dacă vor creşte taxele şi impozitele.

El a adăugat că pe cetăţeni nu-i interesează că este vorba de o reactualizare a taxelor şi impozitelor.

Întrebat când se va discuta în Consiliul General, Oprescu a răspuns: „Întâi să apară ordonanţa (...) Ordonanţa am văzut-o, e coerentă, dar e târziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri