Sorin Oprescu: Se lucrează la 117 șantiere în București

Data publicării:
sorin oprescu mediafax 2

Sorin Oprescu precizat astăzi, într-o conferinţă de presă, că sunt lucrări deschise la unităţi de învăţământ - creşe, grădiniţe, şcoli -, monumente istorice, spitale, imobile aflate în consolidare.

Se desfășoară, de asemenea, lucrări la infrastructură, la reţelele utilitare de gaze, canalizare, alimentare cu apă, sistem rutier.

Suntem în plin șantier cu spitalele Gomoiu și Foișor”, a spus primarul. El a precizat că săptămâna viitoare vor începe noi lucrări de reabilitare a unor clădiri.

Primarul a mai declarat că lucrările la Pasajul Mihai Bravu, abandonate de mai bine de un an, vor fi reluate în curând, cel mai târziu la toamnă. Edilul a promis că pasajul va fi gata la sfârşitul anului viitor. De lucrare se va ocupa un nou constructor, în condițiile procedura de atribuire a fost deja demarată.

Sper ca în două săptămâni să terminăm cu ofertele”, a adăugat Sorin Oprescu.

În procedură de atribuire se află și Pasajul Sudului, al cărui cost estimat este de 37 milioane de euro. Banii vor veni din fonduri europene, spune primarul.

Sorin Oprescu a făcut apel la răbdarea locuitorilor Capitalei.

Este un deranj pentru locuitorii Bucureștiului. I-aş îndemna să privească cu puţină înţelegere şi răbdare. Când vom termina lucrările astea vor veni altele”, a spus primarul.

Sorin Oprescu a vorbit și despre regionalizare și a criticat propunerea includerii Bucureștiului într-una dintre viitoarele regiuni.

"Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, pentru că Bucureştiul rămâne, foarte clar, un centru foarte important de producere a 25 la sută din PIB-ul României, iar el primeşte înapoi doar două procente", a spus Sorin Oprescu.

Citiți și:

Toate şantierele Bucureştiului: Cum trenează lucrările de infrastructură din Capitală din lipsa banilor

Proiect controversat în Piaţa Presei Libere. Birouri în loc de spaţiu verde

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri