Sorin Ovidiu Vîntu va afla în 20 decembrie dacă va fi eliberat din închisoare

Data publicării:
sorin 20ovidiu 20vintu 20mediafax-37136

Dosarul lui Sorin Ovdiu Vântu a ajuns la Judecătoria Sectorului 4 în urmă cu două zile. Magistrații au stabilit inițial, un termen de dezbatere a cererii de eliberare din penitenciar pentru luna ianuarie.

Avocații omului de afaceri au cerut însă preschimbarea termenului. Astfel, este posibil ca solicitarea să fie dezbătută în decembrie.

Vîntu a executat deja două treimi din pedeapsa de un an de închisoare la care a fost condamnat pentru șantaj.

Procedura prevede ca judecătorul să se pronunțe asupra eliberării condiționate în funcție de avizul dat de comisia specială de la penitenciar. În acest dosar, comisia de la Penitenciarul Jilava a dat un aviz pozitiv pentru eliberarea condiționată a omului de afaceri.

Dosarul în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vîntu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în iunie, la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune.

Potrivit acuzării, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri