Sorin Roșca Stănescu: Pactul dintre Băsescu și Ponta este ca o mașină care merge cu frâna de mână trasă

Data publicării:
11022013 20pact-48897

Pactul ăsta e un fel de căsătorie fără copii şi fără avere comună. Se poate rupe oricând şi încheia. S-au rezolvat nişte chestiuni de imagine şi de orgioliu, dar Guvernul a pornit la drum fără să aibă rost să facă asta. E o maşină care merge la drum cu frâna de mână trasă, ca urmare a pactului şi nişte lucruri care ar trebui rezolvate mai repede se vor rezolva mai încet”, a declarat senatorul în emisiunea „Jurnal de seară” de la Digi24.

Acesta a mai afirmat că inconsecvența celor doi este traumatizantă atât pentru populație, cât și pentru politicieni.

Joaca asta „Uite pactul, nu e pactul” nu poate fi decât dăunătoare. Cei doi semnatari a unui document infam să se hotărască: ori îl menţin şi sunt consecvenţi, ori renunţă la pact pentru că e traumatizant nu numai pentru populaţie, şi pentru politicieni. E traumatizant ca dimineață să fie pact şi seara să nu maj fie”, a mai spus Sorin Roșca Stănescu.

Adriana Săftoiu: Băsescu și Ponta - Tom și Jerry

Consultantul politic Adriana Săftoiu a continuat seria comparațiilor, susținând că cei doi sunt ca personajele de desene animate Tom și Jerry.

Dacă au avut nevoie de acest pact, nu e nimic rău. Faptul că se joacă, amândoi capătă un aer de Tom şi Jerry. Din când în când îşi schimbă rolurile. Este nevoie de o maturizare din partea preșendintelui şi a premierului”, a explicat Săftoiu.

Tanczos Barna: Pactul - fără rost

Din punctul de vedere al senatorului UDMR Tanczos Barna, pactul dintre premier și președinte nu avea niciun rost, din moment ce niciunul dintre ei nu aveau de gând să îl respecte.

Nu cred că e atât de important. Nu cred că 10 milioane de adulţi duc grija de mâine din cauza pactului. Din punctul meu de vedere nu avea niciun rost, pentru că nu respectă nimeni ceva semnat. Fiecare, după ce trece acel hop al alegerilor, ar trebui să respecte cinstit, să înţeleagă că trebuie să coabiteze patru, cinci ani vrând nevrând. Să coabiteze fără pact, instituțional, în interesul României”, a susținut senatorul.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seara, la un post de televiziune, că acordul de colaborare semnat cu preşedintele Traian Băsescu rămâne în vigoare şi este unul important pentru România, deşi consideră că multe dintre elementele din document privind poziţia care trebuie adoptată de România în probleme externe nu mai sunt valabile. Premierul a reiterat, luni dimineață, că nu are de gând să rupă pactul cu președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri