Soțul fostului ministru Mariana Câmpeanu și-a reînnoit permisul de conducere la șase ani după ce a fost declarat invalid de gradul întâi 

Data publicării:
mariana campeanu - mfax crop

Iulian Câmpeanu are cel mai grav caz de invaliditate dintre cele pe care legea le clasifică. Dosarul lui de pensionare a fost întocmit de Casa de Pensii Ilfov, coordonată în acel moment de soţia sa. În acte scrie că are afecţiuni grave. Mariana Câmpeanu a explicat că dosarul soţului a fost soluţionat la Ilfov, deşi el are domiciliul în Bucureşti, pentru că instituţia din Capitală era suprasolicitată. Motivul pare să nu stea în picioare.

„Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti nu a solicitat altor case teritoriale de pensii solutionarea unor dosare de pensionare, respectiv in cazul mentionat de dvs. dosare privind stabilirea pensiei de invaliditate”, se arată într-un răspuns transmis de Casa de Pensii a Municipiului București pentru Digi24.

Invalid, cu pericol de crize de epilepsie, cu pierderi ale cunoştinţei frecvente, Iulian Câmpeanu deţine totuşi permis de conducere reînnoit în 2011 şi valabil până în 2021.

Discuție reporter – Barbu Cerbulescu, medic primar de expertiză medicală, medicul de caz al lui Iulian Câmpeanu

O persoană cu aceste diagnostice poate să conducă maşina?

Nu. Nici nu am auzit că ar fi condus.

Dar are voie?

Nu că nu are voie. Nu cred că poate. Mai ales dacă are și fuga din asta de realitate și pierderi din astea în timp și spațiu. Nu are cum să conducă.

Şi totuşi, soţul fostului ministru Mariana Câmpeanu se urcă la volan de 33 ani. Şi nu este chiar un sofer model. În ultimii 5 ani a provocat două accidente şi a fost şi amendat de două ori. În martie 2007, soţul fostului ministru al Muncii a staţionat într-un loc nepermis. Trei luni mai târziu, provoacă un accident. Repetă greşeala şi în 2010. În martie 2012 primeşte altă amendă pentru că staţionează cu maşina într-un loc nepermis. 

Ceva este în neregulă aici. Ori dosarul medical cu care a obţinut pensie de invalidate, ori acordarea permisului de conducere. Pentru că o persoană cu afecţiunile trecute în dosarul lui Iulian Câmpeanu nu are voie, conform Ministerului Sănătăţii, să fie şofer.

Potrivit medicului care l-a scos la pensie, Iulian Câmpeanu, bolnav de epilepsie şi alte boli neurologice, nu ar trebui nici măcar să rămână singur în casă. În niciun caz nu poate conduce şi să devină pericol public. În faţa acestor întrebări, doctorul dă răspunsuri evazive.

Discuție reporter – Barbu Cerbulescu

La gradul de invaliditate al domniei sale, credeţi că avea nevoie de un însoţitor permanet?

Da.

Şi de ce nu a avut?

Însoțitor nu înseamnă cineva să-l țină în lesă. Nu-i nevoie să stai lângă el tot timpul, dar trebuie să ai grijă să nu-l pierzi din ochi.

Până se lămuresc aceste întrebări, soţul fostului ministru al protecţiei sociale beneficiază în continuare şi de pensie de invalid şi de permis de conducere.

Istoricul auto al lui Iulian Câmpeanu

24.03.2007: amendă pentru staţionare în loc nepermis

16.06.2007: accident cu avarii, contestaţia lui admisă la Judecătoria sectorui 2

28.08.2008: accident cu avarii. Neasigurare la schimbarea direcţiei de mers

Mai 2011: reînnoit pemisul de conducere, valabil până în mai 2021

4.03.2012: amendă pentru staţionarea în loc nepermis 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri