Sari la conținut

Spaţiul de promenadă din Mamaia, îngustat de terase, fast food-uri şi baruri

Lată de numai trei metri, pasarela îşi schimbă aspectul de la o zi la alta. Dintr-un loc preferat de romantici, a devenit un soi de magazin în aer liber cu bere, hamsii şi cartofi prăjiţi.

Ca să ajungă dintr-un capăt în altul al pasarelei, turiştii trebuie să facă slalom printre fast food-uri, cafenele şi terase.

Mi se pare kitsch, cel puţin aia cu mâncare mi se pare infectă, deci nu aş putea să mănânc de acolo”, spune un turist.

Comercianţii spun însă că nu îi încurcă deloc pe turişti.

Nu este o problemă, spaţiul este suficient pentru cupluri, e spaţiu destul de lejer”, e de părere un bucătar.

În realitate, spaţiul de promenadă s-a îngustat la jumătate, aşa că este destul de greu ca doi oameni să treacă unul lângă altul.

O dată în viaţă poţi să mănânci deasupra mării, pe o astfel de terasă. Alţii, bineînţeles, se vor simţi deranjaţi de mirosuri, de bar, de mâncare. Va fi mai înghesuit, e adevărat, dar va fi un motiv în plus să se mai construiască şi alte pasarele”, spune Cristian Bărhălescu, consultant în turism.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa susţin că activitatea comercianţilor este legală şi dau asigurări că inspectorii municipalităţii vor controla dacă tarabele s-au extins mai mult decât prevede legea.

Bine, acum, din câte reţin eu, pasarela este relativ îngustă, e doar de promenadă, dar, încă o dată, trebuie să respecte planurile care s-au făcut, deci s-au făcut pe baza unor autorizaţii date de primărie”, declară Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Pasarela porneşte de pe plaja din mijlocul staţiunii şi face legătura cu digul din larg, acolo unde a fost amplasat un debarcader pentru navele de agrement care vor face croaziere până în Portul Tomis.

Pe aceeași temă