Spectacol în uniformă. Cele mai puternice nave ale forțelor navale vor defila de Ziua Marinei

Data publicării:
marina-1

Ziua Marinei vine ca un bonus pentru turiştii de pe litoral care au venit deja în recunoaştere pe faleză, înaintea evenimentului. Un spectacol aproape la fel de atractiv a fost însă pregătit şi pe mal, pentru marinarii care vor defila.

În larg, publicul va putea admira navele-vedetă ale marinei militare românești: fregatele Regina Maria, Regele Ferdinand și Mărășești. Acestora li se vor alătura nave purtătoare de rachete și de torpile, nave ale Gărzii de Coastă, șalupe de patrulare ale Poliției de Frontieră, bricul Mircea, precum și alte vase ale armatei sau ale poliției de frontieră.

Spectacolul de pe apă va fi completat de unul pe cer: vedetele văzduhului vor fi aparatele MiG 21 Lancer și elicopterele de luptă PUMA, varianta navală.

Forţele navale din România sărbătoresc pentru a 111-a oară Ziua Marinei Române pe 15 august, odată cu praznicul Adormirii Maicii Domnului. Defilarea marinarilor va începe la ora 10 dimineaţa şi va ţine două ore. Apoi, faleza constănţeană se va transforma în arenă pentru jocuri marinăreşti, la care se vor putea înscrie şi civilii dornici să-şi măsoare puterile cu lupii mărilor.

La ceremoniile de Ziua Marinei ar putea fi prezent și Traian Băsescu.

Digi24 va transmite manifestațiile de la Ziua Marinei, din Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri