Spitale vandalizate de bolnavi. Medici: dispar obiectele sanitare, mobilierul e distrus

Data publicării:
spital covasna

Dispensarul Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost redeschis în urmă cu doar două săptămâni. Clădirea a fost complet renovată, iar mobilierul este nou. Doar că în sălile de aşteptare băncile recent montate au fost deja distruse.

Nagy Andras, managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe: „Săptămâna trecută am montat bănci de aşteptare noi în policlinica proaspăt renovată şi am găsit două spătare rupte şi unul respectiv îndoit. De la mucuri de ţigară stinse pe perete, de la mucuri de ţigară stinse pe parchetul proaspăt aşezat, până la lipsuri de inventar să spun aşa, în grupurile de toaletă. Sunt situaţii în care trebuie să lăsăm aşa pentru că nu sunt fonduri.”

Pacienţii sunt conştienţi că saloanele şi holurile spitalelor se deteriorează şi din cauza unor bolnavi neglijenţi.

„Dacă n-au grijă, nu păstrează curăţenia, îi normal să nu fie în regulă.”

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Braşov, reprezentanţii unităţii medicale se plâng că deseori dispar obiectele sanitare din băi.

Mihaela Grămadă, infirmieră: „Foarte, foarte repede dispar, nu ştiu de ce. Furtunul de la duş, de exemplu, şi săpuniere, cândva erau săpuniere, acuma dacă avem dozatoarele, săpunul.”

Conducerea spitalului a pus în saloane afişe, cu regulamentul intern al unităţii, însă, puţini pacienţi îl respectă.

Dan Moraru, managerul spitalului de Pneumoftiziologie: „În acest suport încap 100 de măşti. Şi constaţi că după o oră dispar sau rămân 1-2 măşti. Au dispărut obiecte sanitare, ca de exemplu rola de suport pentru hârtia igienică, capul de duş.”

Pacient: „Avem nişte reguli, trebuie să le respectăm. Asta este. Mai se întâmplă, poate unii le respectă, nu le respectă, dar cât am fost eu aici nu s-a întâmplat."

Managerii spitalelor spun că de cele mai multe ori pacienţii indisciplinaţi nu sunt sancţionaţi pentru că legea nu le permite să dea amenzi. Trebuie sesizată poliţia, iar apoi urmează proceduri greoaie. Pentru a recupera pagubele, spitalele ar trebui să-i dea în judecată pe cei găsiţi vinovaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri