Sportivă atacată de maidanezi. Atleta nu mai poate participa la o competiție internațională

Data publicării:
caini maidanezi mediafax-12

„Cel mai rau este că vineri trebuia să plec în Ungaria, sâmbătă aveam cursă în Slovacia”, spune Daniela Cârlan, vicecampioană naţională la semimaraton.

Ca în fiecare dimineaţă, sportiva a ieşit la antrenamente. La câteva minute după ce a intrat în cel mai mare parc din oraş, doi câini ai străzii au apărut ca din senin şi au muşcat-o de gambă.

Au început să latre și s-au dat la picioarele mele, pur și simplu. Nu am putut să mă feresc. M-au prins cu colții de gambă și am reușit să îmi trag piciorul”, povestește Daniela Cârlan.

Tânăra a început să strige după ajutor, iar câţiva oameni aflaţi în zonă au reuşit să alunge maidanezii şi au chemat imediat salvarea.

O pacientă de 33 de ani a ajuns la urgențe în urma unei mușcături de câini. A fost preluată de medici, în urma investigației s-a constatat că a suferit o mușcătură la gambă. Nu a fost nevoie de internare și a plecat după ce i s-au acordat îngrijiri medicale”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Reprezentanţii Primăriei spun că, în acest momente, adapostul pentru câini al oraşului este plin. După ce sunt sterilizate, animalele se întorc tot pe străzi.

În această lună va fi supus votului consiliului local regulamentul de activitate a serviciului specializat care va permite eutanasierea câinilor fără stăpân”, a spus Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

De la începutul anului şi până acum, 58 de oameni au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini în Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri