Sportul rege şi stadionul cenuşăreasă

Data publicării:
STADION BRAILA CROP

Cam aşa se vede un meci din tribunele stadionului municipal din Brăila. Printre găuri şi buruieni, spectatorii - puţinii rămaşi - încearcă să se bucure de joc. De câţiva ani se tot discută despre ridicarea unei arene de lux. În tribune, nu s-a schimbat însă nimic în afară de câteva scaune.

„Din păcate noi am tras semnale de alarmă și anul trecut, am avut discuții cu autoritățile, am depus la domnul primar niște propuneri de modernizare, îmbunătățire atât a stadionului municipal cât și la baza sportivă de la Chimia, care este principala noastră bază de antrenament. Din păcate, până la ora asta, răspunsul nu este cel așteptat”, a spus Valentin Avramescu, președinte CF Brăila.

Cu asemenea stadion, cel care încasează cele mai multe goluri este fotbalul brăilean. „În cea mai bună perioadă, păi în anii de glorie se umplea stadionul, undeva la 18-20.000 ceea ce nu s-a mai întâmplat”, a spus Valentin Avramescu. 

Baza sportivă a stadionului a fost reparată ultima oară în vara anului 2008. Deși nu de foarte mare anvergură, lucrările au fost menite să asigure un minim de confort spectatorilor, montându-se 8.000 de scaune la tribuna I și a II-a. Și asta a fost tot. 

„Igienizarea și curățenia de primăvară o vom începe săptămâna viitoare, e prea mult spus defrișat... dar vom tăia iarba și bălăriile care se adună an de an”, a spus Dan Apostol, director Serviciu de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărie Locală Brăila. Stadionul Municipal din Brăila a fost inaugurat în 1974, fiind construit pe fosta locație a micului stadion Vasile Roaită.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri