SRI răspunde cu o imagine ironică acuzelor că l-ar păstra pe Florian Coldea

Data actualizării: Data publicării:
SRI twitter

Serviciul Român de Informații (SRI) răspunde cu o imagine ironică acuzelor lansate de Cornel Nistorescu, privind păstrarea lui Florin Coldea în interiorul sistemului şi răsplătirea sa cu înfiinţarea unei noi direcţii.

SRI twitter

„Din informaţiile noastre, Florian Coldea lucrează la greu. Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în identificarea portretului şi susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine", scria Nistorescu pentru "Cotidianul".

Jurnalistul scria că Direcția la cârma căreia ar fi fost trecut Florian Coldea ar include centrul MONSAT, un centru de interceptări prin satelit care supraveghează abuziv politicieni sau demnitari români, fosta Direcție Specială Periș, Direcția Personalului Operativ Acoperit și Centrul pentru Securitate Cibernetică.

„Este regretabil că la 27 de ani de la Revoluţie, scenarita şi manipulările din vremuri pe care le credeam demult apuse îşi fac simţită încă prezenţa în spaţiul public”, a transmis Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

De altfel, SRI a publicat pe contul de Twitter o imagine-ironie la adresa jurnalistului cu mesajul: „Am aflat că în localitatea Cornistorescu #SRI pune la păstrare, pe termen nelimitat, generali trecuţi în rezervă Avem OK-ul preşedintelui. #nimicnusepierdetotulsetransforma”.

În 17 ianuarie, Serviciul Român de Informații a transmis un comunicat în care preciza că, în urma verificărilor interne, nu au rezultat elemente care să 
ateste că generalul Florian Coldea a încălcat legea sau normele în vigoare. Ca urmare, Biroul Executiv al SRI a decis repunerea în funcție a lui Florian Coldea. Acesta a refuzat însă și a solicitat eliberarea din funcție și punerea la dispoziția instituției, din motive ce țin de „demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”. Ca urmare, directorul SRI, Eduard Hellvig, i-a solicitat președintelui trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, iar Klaus Iohannis a semnat decretul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri