Stadionul din Târgu Jiu, vândut bucată cu bucată. O arenă la standarde europene se va înălța în același loc

Data publicării:
stadion

„Nocturna, tabela electronică, scaunele, gardurile, cablurile şi stâlpii, toate aceste componente ale stadionului au fost evaluate de o firmă specializată la 3,7 milioane de lei, adică aceasta este suma minimă pe care o vor obţine autorităţile locale în urma vânzării lor”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

Actualul stadion are o capacitate de 8.500 de locuri şi nu se încadrează în cerinţele europene. Autorităţile au făcut investiţii de-a lungul anilor, însă degeaba.

Instalația de nocturnă a fost achiziționată în 2009, din câte știu eu, printr-o hotărâre de consiliu prin redistribuire a creditului contractat de primărie”, spune Eduard Berca, consilier local.

Acum totul este vândut.

În luna martie am introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind componentele care rezultă în urma dezmembrării actualului stadion, sunt destul de multe care pot fi valorificate, urmând ca în perioada următoare să se stabilească o dată și modul de licitare”, afirmă Aurel Popescu, viceprimar în Târgu Jiu.

Autorităţile locale spun că este nevoie de un stadion mai mare, la standarde europene, deoarece anul trecut echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu a fost nevoită să joace meciurile din cupele europene la Cluj. Noul stadion va avea o capacitate de peste 12.000 de locuri.

Vor fi spații de cazare, săli de conferință, locuri de parcare pentru 300 de mașini și capacitatea lui va crește la 12.500 de locuri”, spune Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.

Deja există firme care sunt interesate de cumpărarea tuturor materialelor rezultate din demolarea vechiului stadion, iar primăria Târgu Jiu promite că banii obţinuţi din vânzarea la licitaţie vor fi folosiţi pentru diferite investiții din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri